Find dine stjålne billeder på nettetcopyright-symbol

Den digitale alder har gjort det nemmere at stjæle billeder og sende dem hurtigt over lange afstande. Lægger min sine billeder online, risikerer man, at andre tager dem, og pludselig dukker de måske op forskellige steder på nettet, uden at man har fået betaling for billederne.

 

 

 

Heldigvis giver den digitale verden også mulighed for at opstøve misbrug og stjålne billeder, så man i det mindste har en mulighed for at stoppe de billedtyve, der stjæler ens fotos og sender dem rundt på internettet - eller ulovligt selv sælger dem videre til andre.

I denne artikel skal vi se på nogle værktøjer, der gør det muligt at finde sine billeder, hvis de ligger og flyder på internettet.

TinEye

Et af de mest etablerede værktøjer til at finde sine billeder på nettet med er TinEye, der kalder sig selv "en omvendt søgemaskine for billeder". TinEye beskriver sig selv således:

TinEye is a reverse image search engine. It finds out where an image came from, how it is being used, if modified versions of the image exist, or if there is a higher resolution version.

DigiMarc®

Et andet værktøj, der kan bruges til samme formål, er DigiMarc® for Images Professional Edition. Ud over at kunne finde dit billede andre steder på nettet, kan DigiMarc® også påklistre dit billede et digitalt vandmærke, så du nemmere kan identificere det og bevise dit ejerskab.

Læs mere om DigiMarc®.

Søg efter billeder med Google

Både Digimarc og TinEye (hvis du skal bruge det meget) koster penge, men det gør Googles søgemaskine ikke. Og den er faktisk meget velegnet til at søge efter billeder med.

Det er dog lidt mere omstændeligt end med de andre to værktøjer, fordi det kræver, at du først har fundet dit billede via søgemaskinen (hvadenten det er på din egen hjemmeside eller andre steder). Først derefter kan du bede søgemaskinen lede efter billeder magen til andre steder på nettet.


Dette var den anden artikel i en serie på tre om billeder og fotos online. Du kan altid læse den første om at beskytte sine billeder online. Næste og sidste artikel i serien kommer til at handle om, hvad man gør, hvis man finder sine billeder brugt på nettet uden at have givet tilladelse eller fået betaling.